World Film Première: DJANGO opent op 9 februari de Berlinale 2017
by on januari 11, 2017 in Nieuws

World Film Première DJANGO opent op 9 februari de Berlinale 2017

Op 9 februari 2017 zal de 67ste Internationale Filmfestival van Berlijn openen met de wereldpremière van regiedebuut Etienne Comar’s: DJANGO.

Django zal deelnemen aan de officiële competitie van het Berlinale. De Franse film draait rond Django Reinhardt, de beroemde gitarist en componist, en zijn vlucht voor de Duitsers in het bezette Parijs in 1943. Binnen enkele ogenblikken was deze geweldige gitarist met zijn instrument in staat om de harten van mensen te bereiken. Maar zoals alle Sinti, werd zijn familie belaagd en opgejaagd door de nazi’s.

“Django Reinhardt was een van de meest briljante pioniers van de Europese jazz en de vader van de Gypsy Swing. Django portretteert een hoofdstuk in het bewogen leven van de muzikant en is een aangrijpend verhaal van overleven. Constant gevaar, vlucht en wreedheden begaan tegen zijn familie kon hem niet stoppen met spelen”, zegt Berlinale-directeur Dieter Kosslick.

Directeur Etienne Comar heeft naam gemaakt als een scenarist en producer -van Gods and Men, Haute Cuisine, My King- en co-producer -The Women on the 6th Floor, Timbuktu.

Django is het  eerste werk van Comar als regisseur, castte acteur Reda Kateb (Far from Men) voor de titelrol. Verdere hoofdrollen zijn voor Cécile de France (The Kid with a Bike), evenals Alex Brendemühl en Ulrich Brandhoff. Het scenario is geschreven door Etienne Comar en Alexis Salatko. Django Reinhardt’s muziek werd opnieuw opgenomen voor de film met de bekende Nederlandse jazzband The Rosenberg Trio.

De film is geproduceerd door Fidélité, Arches Films en Pathé. Pathé International doet de internationale verkoop.

Press Office 4 januari 2017

Webdesign Eindhoven